Tervetuloa Filmaatikkoon!

Tervetuloa Filmaatikon sivuille!

Tämän verkkojulkaisun tarkoituksena on tarjota jokaiselle elokuvista kiinnostuneelle henkilölle ajankohtaista uutissisältöä, kriittisiä arvosteluita ja mielenkiintoisia artikkeleita kaikesta elokuvamaailmaan liittyvästä ja sitä sivuavista aiheista.

Henkilökohtaisesti olen odottanut tätä päivää suurella innolla. Olen toiminut elokuvatoimittajana jo vuodesta 2004 lähtien. Olet saattanut törmätä artikkeleihini muun muassa FilmiFIN-sivustolla. Filmaatikko on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun ryhdyn toimittamaan elokuvasivustoa – tai mitään muutakaan sivustoa – täysin omin voimin. Kaikki Filmaatikosta löytyvä materiaali onkin kokonaan omaa käsialaani, joten toivon vilpittömästi, että pidät siitä!

Koska kyseessä on henkilökohtainen harrastusprojekti, on ajankäyttöni rajallinen. Vakaa uskomukseni on kuitenkin se, että rakkauteni alaa ja elokuvia kohtaan näkyy paitsi aktiivisuudessani niin toivottavasti myös teksteissäni – mieluiten vieläpä positiivisesti. Kaikenlainen palaute onkin enemmän kuin tervetullutta, joten olethan rohkeasti yhteydessä palautelomakkeen välityksellä niin risujesi kuin ruusujesi kanssa. Voit myös välittää ehdotuksia ja toiveita, jotka pyrin huomioimaan ja tarpeen mukaan toteuttamaan.

Filmaatikon rakenne on melko yksinkertainen ja toivon mukaan selkeä. Etusivulla näet kätevästi ajankohtaiset uutiset ja artikkelit, jotka löytyvät myös näiden omilta välisivuilta. Arvostelut-sivu kätkee allensa kaikki kirjoittamani elokuva-, sarja- ja kirja-arvostelut. Blogiosiosta voit lukea puolestaan viimeisimmät kolumnit ja haastattelut. Yksisuuntaisen kommunikaation sijaan kaikki uutiset, arvostelut ja blogit ovat vapaasti kommentoitavissa, jos haluat ilmaista mielipiteesi esimerkiksi uutiseen tai blogitekstiini liittyen. Toivon kuitenkin, että kielenkäyttö pysyy maltillisena.

Sisältövirta on luettavissa varsinaisen sivuston ohella myös RSS-feedinä, Facebookissa ja Twitterissä. Mikäli pidät sivustostani, niin muistathan liittyä seuraajakseni! Enkä pane pahakseni, vaikka suosittelisit Filmaatikkoa ystävillesikin.

Lopuksi tahtoisin vielä kiittää kaikkia maahantuoja- ja kustannustahoja, jotka luottivat minuun ja Filmaatikkoon alusta saakka. Luottonne valoi uskoa projektiini ja toivon yhteistyömme jatkuvan yhtä miellyttävissä merkeissä. Lisäksi tahdon kiittää ystävääni Pasi Viinamäkeä, jota ilman Filmaatikko ei olisi koskaan noussut ideasta pidemmälle. Hänen kädenjälkensä näkyvät sivuston koodissa ja ulkoasussa.

Hyviä elokuvahetkiä toivottaen,

- Joonas Pikkarainen