Evil Dead saa jatkoa – samoin Army of Darkness

Bruce Campbell

SXSW-festivaaleilla ensi-illan saaneen Evil Dead -uusioversion tiedotustilanteessa on paljastettu herkullisia uutisia kauhusarjan tulevaisuudesta. Ensin elokuvan ohjannut ja käsikirjoittanut Fede Alvarez ilmoitti jatko-osan käsikirjoituksen olevan jo työn alla. Alkuperäisen Evil Deadin tähti Bruce Campbell (kuvassa) kertoi puolestaan suunnitteilla olevan kokonainen trilogia.

Originaalin trilogian ystäviä ei suinkaan unohdettu. Ensimmäisen osan tuottanut Rob Tapert nimittäin paljasti Evil Dead 4:n olevan oikealta nimeltään Army of Darkness 2, joka jatkaa elokuvaa suoraan kolmannen osan jälkitunnelmista. Bruce Campbell tosin toppuutteli faneja:

Sam Raimi uhkaa tällä aina puolen vuoden välein. Olen kuullut siitä puhuttavan tuhansia kertoja, sillä hän ei yksinkertaisesti voi luopua rakastamistaan elokuvista. Me kaikki rakastimme tehdä niitä yhdessä. Niiden teko oli yhtä painajaista, mutta ne ovat kestäneet aikaa, joten hän ei aio sanoa ei, enkä minä aio koskaan sanoa ei. Tulemme näkemään siis minut tappelemassa jonkun muun vanhuksen kanssa. Mutta sellainen hän on ja kuka tietää, se [elokuva] saattaa materialisoitua.”

Varsinaista varmistusta alkuperäistrilogian jatkolla ei tosin annettu vieläkään. Raimi ilmoitti aiemmin haluavansa tehdä jatko-osan, ja nyt trilogian päätähti ja yksi tuottajista lisää tulta liekkeihin.

Evil Dead seuraa joukkoa nuoria, jotka löytävät syvällä metsän siimeksessä olevan mökin kätköistä Necronomicon-kirjan ja herättävän vahingossa muinaisen pahuuden henkiin.