Universalin Monsterverse menettää tärkeimmät vetäjänsä

Alex Kurtzman

Alex Kurtzman (kuvassa) ja Chris Morgan ovat lähteneet Universalin Monsterversen kirjoitustiimistä jättäen kehitteillä olleet hirviöelokuvat tuuliajoille.

Kaksikko on lähtenyt lähteiden mukaan keskittyäkseen omiin projekteihinsa, joihin lukeutuu Kurtzmanin osalta CBS:n Star Trek: Discovery ja Morganin kohdalla Fast and Furious -sarja.

Kurtzman ja Morgan palkattiin studioon suunnitteilla olevan yhteisen monsterielokuvauniversumin vetäjiksi, mutta heikon Mummy-elokuvan lipputulojen myötä projekti uhkaa peruuntua ainakin alkuperäisen vision osalta. Aiemmin lokakuussa Universal peruutti jo Bride of Frankensteinin esituotannon ja jäädytti projektin toistaiseksi.

Universal harkitseekin uusia lähestymistapoja universumiin. Yksi vaihtoehto on hylätä yhteinen elokuvasarja kokonaan ja keskittyä kunkin hirviön osalta omiin itsenäisiin tuotoksiin myymällä näiden oikeuksia muilla ohjaajille ja tuottajille.

Kaavaillun elokuvauniversumin johtotähdiksi on jo entuudestaan kiinnitetty muun muassa Tom Cruise, Johnny Depp, Russell Crowe ja Javier Bardem.