Haastattelussa Samuel L. Jackson (Turbo)

Turbo

Fox-Paramountin julkaisema koko perheen animaatio Turbo vie katsojat etanoiden maailmaan, jossa yliluonnollisen nopeuden saava Turbo-etana päättää tavoitella unelmiaansa. Tosin tälle niljakkaalle unelmat ovat melko vauhdikkaita, sillä työhönsä puutarhurina kyllästyneelle Turbolle tavoitteena on voittaa Indy 500 -kisat.

Filmaatikon saamassa yksinoikeushaastattelussa pahojen poikien ja kovanaamojen rooleistaan tunnettu Samuel L. Jackson lainaa äänensä elokuvassa omaa katujengiä pyörittävälle Whiplash-etanalle. Haastattelulsta selviää muun muassa, millaista Jacksonin mielestä oli työskennellä äänityskopissa, ovatko hän ja Snoop Dogg ystäviä sekä onko näyttelijä todellisuudessa etanoiden suuri ystävä.

Muista myös lukea Filmaatikon arvostelu Turbo-elokuvasta.

Kysymys: Lähestytkö animaatiorooleja samaan tapaa kuin normaaleja roolejasi?

Vastaus: Hahmojen välisen kanssakäymisen suhteen kyllä. Katson millainen tarina on, millaiset suhteet hahmojen välille on luotu, mitä hahmoni tekee edistääkseen tarinaa, kuinka voin tehostaa noiden hahmojen välisiä suhteita ja etsiä keinoa tehdä siitä merkityksellinen ja tärkeä tavoilla, joita en pysty fyysisesti tekemään ollessani kameran edessä.

K: Millainen ohjaaja David Soren on? Antoiko hän sinulle paljon ohjeita? Haluaako hän puuttua asioihin?

V: En tiedä mitä vihjaat asioihin puuttumisella! Saan puhelun vähän niin kuin Mission Impossiblessa: ”tapaa minut studiolla silloin ja silloin”. Saavut paikalle ja teet dialogisi, kunnes aina silloin tällöin joku haluaa koittaa asioita hieman eri tavalla vielä, kun animaatiota ollaan työstämässä. Sitten he saavat animaation valmiiksi ja pyytävät tekemään kaiken uusiksi niin kuin tein sen aiemmin, koska se oli heidän mielestään parempi. Ja minähän teen.

Äänityskopin ulkopuolelle jäävän porukan innostuneisuus sinua kohtaan on erinomaista ja kannustavaa. Vähän niin kuin hommat hoituivat tässä elokuvassa, kun joku ulkopuolinen pyytää tekemään sitä sun tätä, kertoo tilanteen vaarallisuudesta ja niin edelleen. Sitten teet sen omalla äänelläsi ja se on juuri sitä, mitä haetaan, tai kun huomaat kaikkien nauravan sanomallesi, niin voit tietää tehneesi jotain oikein.

K: Pääsitkö improvisoimaan roolissasi?

V: Aika standardimäärän verran, sillä monet improvisaatioista ovat tilannesidonnaisia ja niitä on vaikea kirjoittaa, tai sitten he kertovat mitä ruudulla tapahtuu ja näyttelijänä yrität keksiä siihen jotain nokkelaa.

K: Oletko koskaan äänityskopissa jonkun muun kanssa?

V: En koskaan. En nähnyt ikinä ketään. Mutta se sopii minulle, sillä olin ainoa lapsi ja olen tottunut leikkimään yksinäni!

K: Joten saat vastakaikua henkilöiltä koppisi ulkopuolelta…

V: Kyllä. Se on kuin olisit pieni lapsi ja yrität tehdä kaikkesi saadaksesi aikuiset iloiseksi.

K: Jos saisit Turbon voimat ja saisit valita yhden ystävän tai sukulaisen, kenen luokse lähtisit juuri nyt?

V: Lähtisin luultavasti tapaamaan Nelson Mandelaa vielä viimeisen kerran.

K: Oletko Snoop Doggin, tai nykyisemmin Snoop Lionin fani?

V: Fani? Olen tuntenut Snoopin jo vuosia. Olen tuntenut hänet kaikkien nimimuutostensa ajan!

K: Joten millä nimellä kutsut häntä?

V: Kutsun häntä serkuksi (Cuz), kun näen häntä, ja hän kutsuu minua veljenpojaksi.

K: Oletko etanoiden ystävä?

V: En oikeastaan. Olen golfin ystävä ja aina tiettynä vuodenaikana niitä on kaikkialla. Ja en voi kuin sääliä niitä, kun emme pysty muuta kuin ajamaan heidän yli golfautolla murskaten heidät! Sitten minusta tuntuu pahalta. Sitten meidän talossa on tämä yksi kohta, johon ne tuntuvat olevan kiintyneen, ja meillä on ilmeisesti juuri sellaisia kasveja, joista he pitävät. Joten he tarttuvat vähän kaikkialla jalkapohjiin.

K: Kiitokset, Samuel L. Jackson!

V: Kiitos.