Clerks III:ta edeltänee nettikirja

Kevin Smith (kuvassa) paljasti viikonloppuna järjestetyssä kysymystilaisuudessa, että Clerks II saattaa saada kirjallisen kumppaniteoksen ennen elokuvaa. Ohjaaja haluaa lähestyä aihetta uusin tavoin ja studiokontrollista irrallaan.

”Haluan tehdä Clerks III:n ensin kirjana. Haluan tehdä sen episodimaisena, jolloin ihmiset voivat lukea sitä kappale kerrallaan ja muodostaa mielipiteensä”, Smith maalailee. ”Pääsen hahmojen päiden sisälle. Voin syventyä heidän nuoruuteensa. Ensimmäinen kappale käsittelisi Danten ja Randallin kohtaamista lastentarhassa. Kaikkea sellaista, mitä en voi tehdä elokuvissa.”

Smith jatkoi aihetta kommentoimalla lukijoiden panoksesta tarinankulkuun: ”Jos teen sen vähä kerrallaan, yleisö pääsee osallistumaan siihen. Koko urani on keskittynyt interaktiivisuuteen yleisön kanssa. Kirjoittamalla episodeittain ja antaen yleisölle mahdollisuuden lukea ja kommentoida sitä pala kerrallaan, saisin mahdollisuuden vaihtaa suuntaa lennosta.”

Ohjaaja on viimeaikoina puhunut paljon myös eläköitymisestään, sanoen Clerks III jäävän hänen viimeiseksi ohjaustyökseen. Elokuva olisi sinänsä otollinen joutsenlaulu, sillä Smithin menestynyt ura alkoi nimenomaan Clerksillä vuonna 1994.