Gary Oldman valmistautuu seuraavaan ohjaustyöhönsä

Gary Oldman

Näyttelijänä paremmin tunnettu Gary Oldman (kuvassa) on aikeissa siirtyä kameran taakse. Miehen viimeisin kerta on 16 vuoden takaa, jolloin hän ohjasi elokuvan Nil By Mouth. Uusin projekti kantaa sen sijaan nimeä Flying Horse, ja se perustuu valokuvauksen pioneerin, Eadweard Muybridgen, elämään.

Muybridge tuli tunnetuksi 1800-luvulla liikettä kuvaavista kuvasarjoista ennen kuin kunnollista tekniikkaa liikkuvan kuvan tallentamiseen oli edes keksitty. Vuonna 1872 hän ratkaisi aikalaisia vaivanneen kysymyksen, irtoavatko hevosen kaikki neljä jalkaa maasta laukan aikana. Tätä tarkoitusta varten Muybridge käytti 24:ää kameraa ja sähköistä laukaisinta, joiden avulla väite todistettiin oikeaksi.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa Oldman itse. Pioneeriaseman sijaan Flying Horse kertoo Muybridgen, hänen vaimonsa Floran ja teatterikriitikko Harry Larkynsin välisestä kolmiodraamasta, joka päättyi, kun Muybridge ampui Larkynsin. Valokuvaaja vältti syytteet.

Oldman yrittää saada elokuvansa pääosaan Ralph Fiennesiä ja Larkynsiksi Benedict Cumberbatchia. Kumpikaan näyttelijöistä ei ole vielä virallisesti mukana elokuvassa. Kuvausten on määrä alkaa aikaisin ensi vuonna.