Rakkautta ennen -elokuvien kolmikko kiusaa neljännellä osalla

Richard Linklater

Ohjaaja Richard Linklater (kuvassa) sekä näyttelijät Ethan Hawke ja Julie Delpy ovat paljastaneet Tribeca Film Festivaleilla, jossa kolmikko on mainostamassa Rakkautta ennen keskiyötä -elokuvaansa, että kehuttu elokuvasarja saanee myös neljännen osan.

”Elokuva on liitoksissa edellisosiin. Elokuvaa ei yksinkertaisesti voi olla ilman niiden tiedostamista”, Linklater selitti elokuvan rakennetta. ”Sidoimme aiheen löyhästi aiempiin osiin, mutta kyseessä ei ole lopullinen summaus… Kaikilla on eri mielipiteet, mutta en usko, että kyseessä on viimeinen kerta.”

Romanttisen elokuvasarjan ensimmäinen osa, Rakkautta ennen auringonnousua, julkaistiin vuonna 1995. Toinen osa, Rakkautta ennen auringonlaskua, puolestaan 2004, ja viimeisin taas melkein kymmenen vuotta myöhemmin, 2013. Seuraavaa osaa saakin odottaa vielä tovin.

”Kuka tietää, saattaahan tarina saada vielä jatkoa. Meidän ei tarvitse miettiä sitä kuitenkaan kuin aikaisintaan viiden vuoden päästä”, Linklater summaa.

Elokuvat ovat seuranneet Jessen ja Celinen satunnaisia kohtaamisia noin kymmenen vuoden välein. Ensimmäisen kerran parikymppisinä nuorukaisina Wienissä, toisella kertaa kolmikymppisinä Ranskassa ja Rakkautta ennen keskiyön tapauksessa nelikymppisinä Kreikassa.