Filmaatikko.fi - tuoreimmat leffauutiset

Tuoreimmat arvostelut

 • Furiosa: A Mad Max Saga -elokuvan juliste (© Warner Bros. Entertainment)
  Furiosa: A Mad Max Saga | 27.05.24 14:53

  Toimintasarjojen klassikko ja yhden ikonisimmista postapokalyptisistä estetiikasta luonut Mad Max on huristellut valkokankaalla jo vuodesta 1979 lähtien. Tuolloin trilogiaksi kasvaneet elokuvat saivat jatkoa tämän vuosituhannen puolella, kun ohjaaja George Miller palasi rakastetun universumin pariin raivokkaalla Mad Max: Fury Roadilla. Modernin toimintaelokuvan aatelistoon välittömästi singahtanut merkkiteos saa nyt jatkoa.

  Tarkalleen ottaen Furiosa: A Mad Max Saga toimii esiosana vuonna 2015 ilmestyneelle...

 • Kingdom of the Planet of the Apes -elokuvan juliste (© 20th Century Studios)

  Tieteisgenren klassikoihin lukeutuva Apinoiden planeetta on nauttinut viime vuosikymmenen ajan uudesta suosiosta, kun elokuvasarja käynnistettiin onnistuneesti uusiksi vuonna 2011 ilmestyneellä Rise of the Planet of the Apesilla. Trilogiaksi asti kasvanut tarina kertoi käytännössä 1960- ja 1970-luvun alkuperäiseen leffasaagaan johtaneet alkuaskeleet Caesar-simpanssin johtaman apinoiden vallankumouksen kautta.

  Wes Ballin ohjaama uusi Kingdom of the Planet of the Apes jatkaa käytännössä saamaa saagaa, mutta sijoittuu ajallisesti satojen...

 • Monkey Man -elokuvan juliste (© Universal Studios)
  Monkey Man | 05.04.24 08:42

  Kameran edessä paremmin tunnettu Dev Patel siirtyy ensimmäistä kertaa linssin toiselle puolelle toimintaelokuvassa Monkey Man, johon näyttelijä ammentaa materiaalia niin vanhemmiltaan kuulemista tarinoista kuin omista lempileffoista. Intian alamaailmaan sijoittuva raina oli alkujaan saapumassa suoraan suoratoistopalvelu Netflixiin, mutta kun tuotoksen näki nykyohjaajien kermaan lukeutuva Jordan Peele, sen kohtaloksi vaihtui teatterijulkaisu.

  Ja aivan syystä.

  Dev Patelin, Paul Angunawelan ja John Colleen...

 • Expend4bles-elokuvan virallinen juliste
  Expend4bles | 22.09.23 16:59

  Vuonna 2010 julkaistu The Expendables täytti monen kasaritoiminnan fanin vuosikymmeniä uinuneet unelmat. Sylvester Stallonen ohjaama leffa kokosi (viimein) 80-luvun ikoniset toimintasankarit – ja kourallisen muita – yhteen ja tarjosi rehtiä aivot nollaavaa viihdettä. Genrensä puitteissa tuotos oli kenties jopa hieman yllättäen onnistunut, mutta ennen kaikkea myös tuottoisa kassaluukulla. Uusi elokuvasarja oli syntynyt.

  Jo neljänteen osaan ennättänyt rymistely on takonut aiemmilla tuotoksilla edelleen varsin kiitettäviä lukemia luukulla, vaikka kriittinen ja...

 • Oppenheimer-elokuvan virallinen juliste
  Oppenheimer | 21.07.23 17:47

  Ydinpommin isänä pidetty Robert Oppenheimer oli yksi monista tieteilijöistä, jotka veivät ihmiskunnan atomiaikaan. 16. heinäkuuta 1945 toteutettu Trinity-ydinkoe oli luokassaan ensimmäinen, ja siitä alle kuukausi myöhemmin Yhdysvallat tiputtivat kaksi kohtalokasta ydinpommia Hiroshimaan ja Nagasakiin 6. ja 9. elokuuta päättäen käytännössä toisen maailmansodan.

  Muun muassa Tenetin ja ...