Filmaatikko.fi - tuoreimmat leffauutiset

Tuoreimmat arvostelut

 • Jolt
  Jolt | 22.07.21 23:28

  Suoratoistopalveluiden kilvan kuumentuessa kunkin oma alkuperäistuotanto kiihtyy entisestään houkutellakseen asiakkaat juuri sille Oikealle Alustalle™. Netflix ja HBO ovat tällä saralla nauttineet hyvästä pioneeriaseman myötä syntyneestä etulyöntiasemasta, mutta muut uudemmat tulokkaat seuraavat vankasti perässä – ja rahaa ruudulle viskoen. Tästä oiva esimerkki on verkkokauppajätti Amazon, joka on haalinut alaisuuteensa MGM:n kaltaisia media-alan jättejä ja suoltanut Amazon Prime Video -palveluunsa ainakin näennäisen leffateatterikelpoista kamaa.

  Toimintakomedia Jolt on...

 • Old
  Old | 22.07.21 18:03

  M. Night Shyamalan on pystynyt ratsastamaan omalla nimellään siitä lähtien, kun ohjaaja nousi maailmankuuluisuuteen läpimurtoelokuvallaan Kuudes aisti. Siitä on kuitenkin kulunut jo yli kaksikymmentä vuotta, eikä toista ole näkynyt. Herää väistämättä kysymys, olisikohan aika myöntää totuus ja todeta, että kyseessä oli pelkkä onnellinen sattuma. Toki Shyamalan on ohjannut sen jälkeen hyvin ailahtelevalla tasolla monia muitakin leffoja, joista osa on ollut jopa hyviä, mutta pääsääntöisesti mies on jumiutunut vuosikymmenten ajaksi yhden tempun poniksi.

  Eikä...

 • Chaos Walking
  Chaos Walking | 16.07.21 20:02

  Kymmenisen vuotta tuotannossa ollut Chaos Walking on kulkenut itsekin läpi oman kaaoksen. Kirjailija Patrick Nessin nuorille aikuisille suunnattuun samannimiseen tieteistrilogiaan perustuva filmatisaatio siirtyi viime vuosikymmenellä ohjaajalta ja käsikirjoittajalta toiseen, kunnes heikon testinäytännön jälkeen kohtauksia päätettiin kuvata vielä uusiksi. Sitten iski Covid-19 ja julkaisua jouduttiin siirtämään entisestään.

  Leffan saaman vastaanoton perusteella kukaan tuskin olisi räpäyttänyt silmiäkään, jos projekti olisi vain kaikessa hiljaisuudessaan...

 • Black Widow
  Black Widow | 10.07.21 05:37

  Marvel Cinematic Universen Phase Four käynnistetään viimein myös valkokankaalla, kun kolmeen kertaan siirretty Black Widow saapuu viimein katsottavaksi. Alkujaan elokuvan oli tarkoitus pistää nelosvaihe silmään jo toukokuussa 2020, mutta maailmaa riepotellut Covid-19-pandemia heitti kapuloita rattaisiin ja siirsi vetovastuun Disney+:ssa alkuvuodesta julkaistulle WandaVisionille. Loppupeleissä tällä ei ole kuitenkaan suurtakaan merkitystä, sillä Black Widow edustaa itsenäistä välipalaa ennen multiversumien kaaokseen syöksymistä.

  Black Widow...

 • Hiljainen paikka osa 2
  Hiljainen paikka osa 2 | 10.06.21 15:31

  Komediallisista rooleistaan paremmin tunnettu Konttori-kasvo John Krasinski yllätti muutaman vuoden takaisella kauhuhitillä Hiljainen paikka, johon näyttelijä projisoi omat vanhemmuuden pelkonsa myös kameran takana. Mestarillisen taidokkaasti rakennettu piina piti tiukasti otteissaan ja katsojat hiirenhiljaa, kun Krasinski loi yhdessä Bryan Woodsin ja Scott Beckin kanssa maailman, jossa yksikin pihahdus saattoi koitua kuolemaksi.

  Hiljainen paikka toimi niin esimerkillisen hyvin itsenäisenä ja kokonaisena...