Filmaatikko.fi - tuoreimmat leffauutiset

Tuoreimmat arvostelut

 • Monkey Man -elokuvan juliste
  Monkey Man | 05.04.24 08:42

  Kameran edessä paremmin tunnettu Dev Patel siirtyy ensimmäistä kertaa linssin toiselle puolelle toimintaelokuvassa Monkey Man, johon näyttelijä ammentaa materiaalia niin vanhemmiltaan kuulemista tarinoista kuin omista lempileffoista. Intian alamaailmaan sijoittuva raina oli alkujaan saapumassa suoraan suoratoistopalvelu Netflixiin, mutta kun tuotoksen näki nykyohjaajien kermaan lukeutuva Jordan Peele, sen kohtaloksi vaihtui teatterijulkaisu.

  Ja aivan syystä.

  Dev Patelin, Paul Angunawelan ja John Colleen...

 • Expend4bles-elokuvan virallinen juliste
  Expend4bles | 22.09.23 16:59

  Vuonna 2010 julkaistu The Expendables täytti monen kasaritoiminnan fanin vuosikymmeniä uinuneet unelmat. Sylvester Stallonen ohjaama leffa kokosi (viimein) 80-luvun ikoniset toimintasankarit – ja kourallisen muita – yhteen ja tarjosi rehtiä aivot nollaavaa viihdettä. Genrensä puitteissa tuotos oli kenties jopa hieman yllättäen onnistunut, mutta ennen kaikkea myös tuottoisa kassaluukulla. Uusi elokuvasarja oli syntynyt.

  Jo neljänteen osaan ennättänyt rymistely on takonut aiemmilla tuotoksilla edelleen varsin kiitettäviä lukemia luukulla, vaikka kriittinen ja...

 • Oppenheimer-elokuvan virallinen juliste
  Oppenheimer | 21.07.23 17:47

  Ydinpommin isänä pidetty Robert Oppenheimer oli yksi monista tieteilijöistä, jotka veivät ihmiskunnan atomiaikaan. 16. heinäkuuta 1945 toteutettu Trinity-ydinkoe oli luokassaan ensimmäinen, ja siitä alle kuukausi myöhemmin Yhdysvallat tiputtivat kaksi kohtalokasta ydinpommia Hiroshimaan ja Nagasakiin 6. ja 9. elokuuta päättäen käytännössä toisen maailmansodan.

  Muun muassa Tenetin ja ...

 • Barbie | 21.07.23 13:45

  Leluyhtiö Mattelin vuonna 1959 julkaistu Barbie on yksi tunnetuimmista nukeista, jonka merkitys niin leluteollisuudelle, kulttuurille kuin naisten kehonkuvalle on ollut valtava. Ruth Handlerin luoma hahmo saapuu kuuden vuosikymmenen jälkeen myös ensimmäistä kertaa valkokankaalle, kun modernin elokuvan mielenkiintoisimpiin ohjaajiin lukeutuva Greta Gerwig tuo Barbien valokeilaan. Harva olisi silti uskaltanut odottaa, että kyseessä on samalla kenties yksi vuoden 2023 parhaimmista elokuvista.

  Yhdessä Noah Baumbachin kanssa...

 • The Flash -elokuvan virallinen juliste
  Flash, The | 14.06.23 19:23

  DC-kustantamon supersankarielokuva The Flash päättää sprinttinsä viimein lähes kymmenen vuoden odottelun jälkeen. Alkujaan jo vuonna 2014 julkistettu projekti on kulkenut läpi lukuisten iteraatioiden, ohjaajien, haasteiden ja esteiden ennen kuin It-kauhuelokuvista tunnettu Andy Muschietti tuo suositun hahmon valkokankaalle osana Zack Snyderin käynnistämän DCEU-universumin joutsenlaulua.

  Christina Hodsonin ja Joby Haroldin käsikirjoittama tuotos sovittaa valkokankaalle sarjakuvista tutun The...