Filmaatikko.fi - tuoreimmat leffauutiset

Tuoreimmat arvostelut

 • Prey
  Prey | 04.08.22 01:23

  Predator on yksi ikonisimmista elokuvahistorian hirviöistä, mutta valitettavasti monsulle ei ole tehty oikeutta sitten ensidebyytin vuonna 1987. Yrityksiä on tosin riittänyt liiaksikin asti. Nyt metsästysonnea haetaan taas kertaalleen, mutta tällä kertaa metsästäjä häivytetään suosiolla saaliiksi. Erinomaisen 10 Cloverfield Lanen ohjanneen Dan Trachtenbergin uusi Prey lupaa palauttaa Predatorin juurilleen, ja silkan mainosjupinan sijaan väitteelle on jopa hieman katetta.

  Patrick Aisonin luoma käsikirjoitus sijoittuu edeltäjistään...

 • Jurassic World: Dominion
  Jurassic World: Dominion | 08.06.22 16:04

  Tuoreimman dinotrilogian päättävä Jurassic World: Dominion liittyy muiden viimeaikaisten elokuvasarjojen pariin ammentamalla fanien nostalgian kaipuuta. Sarjan päätös ei siten sulje ainoastaan Colin Trevorrowin käynnistämää uudelleensovitusta vuodelta 2015, vaan saattaa loppuun myös alkuperäisen Steven Spielbergin vuonna 1993 ohjaaman Jurassic Parkin jatko-osineen. Edellisistä osista tuttujen nuorekkaampien kasvojen rinnalle saadaankin tällä kertaa näytille liuta sarjan veteraaneja.

  Sarjan uutukainen jatkaa edeltäjänsä ...

 • Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet

  J. K. Rowlingin luoma Harry Potter -kirjasarja kasvatti kokonaisen sukupolven – ja muutaman sen päälle – edestä Tylypahkaan haikailevia velhoja, jotka hyppäsivät Harryn ja kumppaneiden matkaan vuonna 1997 julkaistussa Harry Potter ja viisasten kivessä. Lähes kaksi vuosikymmentä myöhemmin taikapölyn jo kenties karistua harteilta nuo samaiset noidanalut ennättivät tottua tylsään...

 • Moonfall
  Moonfall | 19.03.22 02:21

  Suurten efektielokuvien maestro Roland Emmerich ei ole suotta poikennut uraltaan. Saksalaisohjaajan mieltymys tuhota Maa ja sen asukkaat kaikilla mahdollisilla eri tavoilla on tuottanut hedelmää jo vuodesta 1996 lähtien, eikä ohjaajan uusi Moonfall poikkea kuvioista. Tällä kertaa maailmanlaajuinen katastrofi siintää Kuun tippuessa kirjaimellisesti taivaalta, mutta aivan perinteistä genre-elokuvaa odottavat saavat yllättyä. Se ei toki tee elokuvasta juuri sen parempaa.

  Moonfall on nimittäin rehellisesti sanottuna aivan surkea elokuva lähes kaikilla...

 • Scream
  Scream | 09.02.22 17:44

  Kuinka monta kertaa saman tarinan voi kertoa yhä uudelleen ja uudelleen? Ikonisen kauhusarja Screamin kohdalla vastaus on ainakin kuusi kertaa – tai hieman useammin, jos mukaan lasketaan myös 2010-luvun lopulla tehty televisiosarja. Vaan ennen kuin hyppäämme asioiden edelle, sukelletaan tarkemmin järjestysnumeroltaan siihen viidenteen teattereihin juuri saapuneeseen osaan.

  Woodsboron epäonnisin asukas ja kylmäverinen murhaaja Sidney Prescott (Neve Campbell) joutuu palaamaan takaisin murhapaikalle, kun suosittu leffasarja ei jätä alkuperäistähtiä rauhaan 25...