Filmaatikko.fi - tuoreimmat leffauutiset

Tuoreimmat arvostelut

 • Dyyni
  Dyyni | 14.09.21 14:45

  Ohjaaja Denis Villeneuve on vakuuttanut taidoillaan jo uransa alusta lähtien, mutta varsinkin viime vuosina hän on noussut tieteisfanien tarkkaan syyniin. Vuonna 2016 julkaistu Arrival oli upea sovitus Ted Chiangin Story of Your Life -lyhyttarinasta, kun taas Blade Runner 2049:llä Villeneuve onnistui lähes mahdottomassa: tuomalla erinomaisen ja toimivan jatkon rakastetulle tieteisklassikolle. Mahdottomuuksiin pyritään myös ohjaajan uusimmassa.

  Frank Herbertin vuonna 1965 julkaisema Dune on...

 • Jungle Cruise
  Jungle Cruise | 30.07.21 18:29

  Karibian piraattien todistettuaan arvonsa valkokankaan kahisevilla vesillä Disney suuntaa katseensa toiveikkaana kohti seuraavaa potentiaalista kassamagneettia. Viihdejätin samannimiseen huviajeluun perustuva Jungle Cruise kantaakin hyvin samankaltaisia piirteitä Pirates of the Caribbean -sarjan kanssa aina identtisistä lähteistään alkaen, eikä yhtiötä voi suotta syyttää yrittämisestä. Johnny Deppin tähdittämän menestyssarjan lailla Jungle Cruisella on hyvin vahvat valmiudet Disneyn seuraavaksi koko perheen viihdepläjäykseksi.

  ...

 • Jolt
  Jolt | 22.07.21 23:28

  Suoratoistopalveluiden kilvan kuumentuessa kunkin oma alkuperäistuotanto kiihtyy entisestään houkutellakseen asiakkaat juuri sille Oikealle Alustalle™. Netflix ja HBO ovat tällä saralla nauttineet hyvästä pioneeriaseman myötä syntyneestä etulyöntiasemasta, mutta muut uudemmat tulokkaat seuraavat vankasti perässä – ja rahaa ruudulle viskoen. Tästä oiva esimerkki on verkkokauppajätti Amazon, joka on haalinut alaisuuteensa MGM:n kaltaisia media-alan jättejä ja suoltanut Amazon Prime Video -palveluunsa ainakin näennäisen leffateatterikelpoista kamaa.

  Toimintakomedia Jolt on...

 • Old
  Old | 22.07.21 18:03

  M. Night Shyamalan on pystynyt ratsastamaan omalla nimellään siitä lähtien, kun ohjaaja nousi maailmankuuluisuuteen läpimurtoelokuvallaan Kuudes aisti. Siitä on kuitenkin kulunut jo yli kaksikymmentä vuotta, eikä toista ole näkynyt. Herää väistämättä kysymys, olisikohan aika myöntää totuus ja todeta, että kyseessä oli pelkkä onnellinen sattuma. Toki Shyamalan on ohjannut sen jälkeen hyvin ailahtelevalla tasolla monia muitakin leffoja, joista osa on ollut jopa hyviä, mutta pääsääntöisesti mies on jumiutunut vuosikymmenten ajaksi yhden tempun poniksi.

  Eikä...

 • Chaos Walking
  Chaos Walking | 16.07.21 20:02

  Kymmenisen vuotta tuotannossa ollut Chaos Walking on kulkenut itsekin läpi oman kaaoksen. Kirjailija Patrick Nessin nuorille aikuisille suunnattuun samannimiseen tieteistrilogiaan perustuva filmatisaatio siirtyi viime vuosikymmenellä ohjaajalta ja käsikirjoittajalta toiseen, kunnes heikon testinäytännön jälkeen kohtauksia päätettiin kuvata vielä uusiksi. Sitten iski Covid-19 ja julkaisua jouduttiin siirtämään entisestään.

  Leffan saaman vastaanoton perusteella kukaan tuskin olisi räpäyttänyt silmiäkään, jos projekti olisi vain kaikessa hiljaisuudessaan...