Filmaatikko.fi - tuoreimmat leffauutiset

Tuoreimmat arvostelut

 • Venom: Let There Be Carnage

  Muutaman vuoden takainen Venom (2018) toi sarjakuvista tutun supersuositun antisankarin valkokankaalle hahmon ensimmäisessä ihka omassa elokuvassa. Tom Hardyn esittämänä limaisessa symbiootissa oli hetkensä riitelevänä parivaljakkona, mutta valitettavasti leffan muu toteutus jätti jokseenkin kylmäksi. Jatko-osa Venom: Let There Be Carnage keskittyy eripuraiseen parivaljakkoon vielä intensiivisemmin, vaan astuu muilta osin samoihin kuoppiin kuin edeltäjänsäkin.

  Tunnelma on kuitenkin tuotu alkuperäisteoksen synkkyydestä huomattavasti kepeämmäksi....

 • Halloween Kills
  Halloween Kills | 15.10.21 16:27

  Kauhugenren perustuksiin lukeutuva Halloween-leffasarja muistetaan monien muiden genresisarustensa lailla lähinnä ikonista alkuperäisteosta seuranneista jätöksistä, jotka yhteisö on usein kollektiivisesti unohtanut. Niin ikään genrelle varsin perinteiseen tapaan Halloweenia on yritetty myös käynnistää useita kertoja uusiksi.

  Viimeisin herätys nähtiin muutama vuosi sitten julkaistussa Halloweenissa (2018), joka hylkäsi valtaosan aiemmasta tuotannosta ja toimi sen sijaan suorana jatkona kaiken käynnistäneelle perimmäiselle pahuudelle vuodelta 1978. ...

 • Dyyni
  Dyyni | 14.09.21 14:45

  Ohjaaja Denis Villeneuve on vakuuttanut taidoillaan jo uransa alusta lähtien, mutta varsinkin viime vuosina hän on noussut tieteisfanien tarkkaan syyniin. Vuonna 2016 julkaistu Arrival oli upea sovitus Ted Chiangin Story of Your Life -lyhyttarinasta, kun taas Blade Runner 2049:llä Villeneuve onnistui lähes mahdottomassa: tuomalla erinomaisen ja toimivan jatkon rakastetulle tieteisklassikolle. Mahdottomuuksiin pyritään myös ohjaajan uusimmassa.

  Frank Herbertin vuonna 1965 julkaisema Dune on...

 • Jungle Cruise
  Jungle Cruise | 30.07.21 18:29

  Karibian piraattien todistettuaan arvonsa valkokankaan kahisevilla vesillä Disney suuntaa katseensa toiveikkaana kohti seuraavaa potentiaalista kassamagneettia. Viihdejätin samannimiseen huviajeluun perustuva Jungle Cruise kantaakin hyvin samankaltaisia piirteitä Pirates of the Caribbean -sarjan kanssa aina identtisistä lähteistään alkaen, eikä yhtiötä voi suotta syyttää yrittämisestä. Johnny Deppin tähdittämän menestyssarjan lailla Jungle Cruisella on hyvin vahvat valmiudet Disneyn seuraavaksi koko perheen viihdepläjäykseksi.

  ...

 • Jolt
  Jolt | 22.07.21 23:28

  Suoratoistopalveluiden kilvan kuumentuessa kunkin oma alkuperäistuotanto kiihtyy entisestään houkutellakseen asiakkaat juuri sille Oikealle Alustalle™. Netflix ja HBO ovat tällä saralla nauttineet hyvästä pioneeriaseman myötä syntyneestä etulyöntiasemasta, mutta muut uudemmat tulokkaat seuraavat vankasti perässä – ja rahaa ruudulle viskoen. Tästä oiva esimerkki on verkkokauppajätti Amazon, joka on haalinut alaisuuteensa MGM:n kaltaisia media-alan jättejä ja suoltanut Amazon Prime Video -palveluunsa ainakin näennäisen leffateatterikelpoista kamaa.

  Toimintakomedia Jolt on...