Filmaatikko.fi - tuoreimmat leffauutiset

Tuoreimmat arvostelut

 • Mortal Engines
  Mortal Engines | 08.12.18 17:25

  Suuret fantasiaeepokset ovat vähentyneet viime vuosina valkokankaalla, mutta genren luottovisionääri Peter Jackson jatkaa perinnettä Philip Reeven postapokalyptisellä steampunk-fantasialla Mortal Engines. Mies ei tosin tartu puikkoihin itse, vaan tyytyy rooliinsa tuottajana ja yhtenä käsikirjoittajana katsoen sivusta oppipoikansa Christian Riversin esikoisohjausta – arvatenkin vähän päätään pudistellen.

  Nimeltä määrittelemättömässä tulevaisuudessa ihmiskunta on ajautunut uuteen imperialistiseen aikaan, kun kuudenkymmenen...

 • Robin Hood
  Robin Hood | 29.11.18 16:51

  Englantilaisen kansanperinteen tunnetuimpiin hahmoihin lukeutuva Robin Hood on nähty tasaisen toistuvasti elokuvissa, ja nyt myyttisen sankarin kirjavien sovitusten joukkoon saadaan jälleen uusi tulokas. Ben Chandlerin ja David James Kellyn käsikirjoittama ja nimeltään perin mielikuvitukseton Robin Hood tuo vanhan klassisen tarun rikkailta ryöväävästä ja köyhien puolella taistelevasta hahmosta nykykatsojille tempoltaan sopivampaan ja ajankuvaa henkivämpään muottiin.

  Juoni on liki yhtä vanha kuin itse kansantarukin, joskin tekijät ovat...

 • Star Wars: The Last Jedi
  Star Wars: The Last Jedi | 13.12.17 09:00

  Uuden sukupolven Star Wars -trilogia jatkuu parin vuoden odottelun jälkeen odotetun kolmikon keskimmäisellä osalla, Star Wars: The Last Jedi. Rian Johnsonin ohjaksiin siirtynyt tieteissaaga pyrkii jälleen taivuttamaan puolelleen sekä vanhat mestarit että tuoreet padawanit, joita pyritään mielistelemään edellisestä Force Awakensista tutuin keinoin; lainaamalla hyväksi havaittuja tarinaelementtejä ja juonenkäänteitä ja kuorruttamalla ne moderniksi eepokseksi. Uudeksi Imperiumin vastaiskuksi tästä ei kuitenkaan ole.

  Star Wars:...

 • Yösyöttö
  Yösyöttö | 06.10.17 10:02

  Suomalaisten laantunut lisääntymisinto on säikäyttänyt täkäläiset päättäjät niin pahasti, että Suomen elokuvasäätiö on päättänyt kiskoa Petteri Summasen naftaliinista valkokankaalle valistamaan perheen jatkamisen iloista. Saarnaksi on valittu Eve Hietamiehen samannimiseen kirjaan perustuva Yösyöttö, jossa perhekasvatuksen pikakurssille ilmoittautuu Summasen esittämä yksinhuoltaja Antti.

  Hietamiehen romaanin on sovittanut valkokankaalle Marko Leino, jonka käsissä aiheesta on rakennettu melko yllätyksetön komedia. Katsojan...

 • Rendel
  Rendel | 21.09.17 16:22

  Marvelin ja DC:n iskiessä viimein kultasuoneen omilla supersankarielokuvillaan, ovat markkinat sittemmin saturoituneet kymmenien viittasankarien omilla tuotannoilla jo kyllästymiseen saakka. Samaan joukkoon puskee jälleen yksi viritelmä, joskin tällä kertaa kyse on jokseenkin uniikista poikkeamasta; Jesse Haajan ohjaama Rendel on ensimmäinen supersankarielokuva kotomaastamme Suomesta.

  Haajan jo nuorena luomaan hahmoon perustuva Rendel on hetkellisenä päähänpistona alkanut projekti, joka vuonna 2014 saadun yllättävän mediahuomion myötä kehkeytyi...