Filmaatikko.fi - tuoreimmat leffauutiset

Tuoreimmat arvostelut

 • Spider-Man: No Way Home
  Spider-Man: No Way Home | 15.12.21 17:29

  Marvel Cinematic Universe on pistänyt parastaan tänä vuonna käynnistyneen neljännen vaiheen osalta. Vaikka Marvel-elokuvien ylisaturaatio on ollut jo vuosien ajan totisinta totta, ei liikatarjonta estä tuotosten viihdyttävyyttä. Niin Black Widow kuin Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ovat olleet erinomaisia viihdeteoksia – Eternalsia ei tarvitse sitten edes mainita – eivätkä Disney+:ssa julkaistut televisiosarjatkaan ole olleet sen pöllömpiä. Vuoden 2021 viimeiseksi Marvel-tuotannoksi jäävä Spider-Man: No Way Home räjäyttää kuitenkin pankin....

 • Venom: Let There Be Carnage

  Muutaman vuoden takainen Venom (2018) toi sarjakuvista tutun supersuositun antisankarin valkokankaalle hahmon ensimmäisessä ihka omassa elokuvassa. Tom Hardyn esittämänä limaisessa symbiootissa oli hetkensä riitelevänä parivaljakkona, mutta valitettavasti leffan muu toteutus jätti jokseenkin kylmäksi. Jatko-osa Venom: Let There Be Carnage keskittyy eripuraiseen parivaljakkoon vielä intensiivisemmin, vaan astuu muilta osin samoihin kuoppiin kuin edeltäjänsäkin.

  Tunnelma on kuitenkin tuotu alkuperäisteoksen synkkyydestä huomattavasti kepeämmäksi....

 • Halloween Kills
  Halloween Kills | 15.10.21 16:27

  Kauhugenren perustuksiin lukeutuva Halloween-leffasarja muistetaan monien muiden genresisarustensa lailla lähinnä ikonista alkuperäisteosta seuranneista jätöksistä, jotka yhteisö on usein kollektiivisesti unohtanut. Niin ikään genrelle varsin perinteiseen tapaan Halloweenia on yritetty myös käynnistää useita kertoja uusiksi.

  Viimeisin herätys nähtiin muutama vuosi sitten julkaistussa Halloweenissa (2018), joka hylkäsi valtaosan aiemmasta tuotannosta ja toimi sen sijaan suorana jatkona kaiken käynnistäneelle perimmäiselle pahuudelle vuodelta 1978. ...

 • Dyyni
  Dyyni | 14.09.21 14:45

  Ohjaaja Denis Villeneuve on vakuuttanut taidoillaan jo uransa alusta lähtien, mutta varsinkin viime vuosina hän on noussut tieteisfanien tarkkaan syyniin. Vuonna 2016 julkaistu Arrival oli upea sovitus Ted Chiangin Story of Your Life -lyhyttarinasta, kun taas Blade Runner 2049:llä Villeneuve onnistui lähes mahdottomassa: tuomalla erinomaisen ja toimivan jatkon rakastetulle tieteisklassikolle. Mahdottomuuksiin pyritään myös ohjaajan uusimmassa.

  Frank Herbertin vuonna 1965 julkaisema Dune on...

 • Jungle Cruise
  Jungle Cruise | 30.07.21 18:29

  Karibian piraattien todistettuaan arvonsa valkokankaan kahisevilla vesillä Disney suuntaa katseensa toiveikkaana kohti seuraavaa potentiaalista kassamagneettia. Viihdejätin samannimiseen huviajeluun perustuva Jungle Cruise kantaakin hyvin samankaltaisia piirteitä Pirates of the Caribbean -sarjan kanssa aina identtisistä lähteistään alkaen, eikä yhtiötä voi suotta syyttää yrittämisestä. Johnny Deppin tähdittämän menestyssarjan lailla Jungle Cruisella on hyvin vahvat valmiudet Disneyn seuraavaksi koko perheen viihdepläjäykseksi.

  ...