Filmaatikko.fi - tuoreimmat leffauutiset

Tuoreimmat arvostelut

 • The Last of Us -sarjan juliste
  Last of Us, The | 22.01.23 18:26

  Pelistudio Naughty Dogin vuonna 2013 julkaistu The Last of Us on miljoonien pelaajien rakastama teos, jonka elokuvallisia arvoja on suitsutettu taivaisiin saakka. Sony Pictures ilmoittikin jo heti pelin julkaisua seuranneena vuonna aikeensa sovittaa kehuttu teos valkokankaalle, mutta toisin kävi. Suunnitelmista ei kuitenkaan luovuttu, vaan leffan sijaan projekti päätettiin siirtää televisioon. HBO:n uutuussarja The Last of Us todistaa muutoksen olleen todennäköisesti oikea.

  Alkuperäisen pelin luoneen Neil Druckmannin ja muun muassa ...

 • Avatar: The Way of Water -elokuvan juliste
  Avatar: The Way of Water | 14.12.22 16:29

  James Cameronin vuonna 2009 ohjaama Avatar on edelleen maailman tuottoisin elokuva, mutta siitä huolimatta sen kulttuurillinen jalanjälki on jäänyt yllättävän pieneksi. Elokuva ei koskaan noussut Star Warsin tai Marvelin kaltaiseksi puheenaiheeksi. Aivan kuin kyseessä olisi ollut hetkellinen massiivinen ihme, joka unohtui katsojilta jo heti seuraavana päivänä.

  Tapaus ei ole suinkaan estänyt Cameronia, joka on suunnitellut kunnianhimoisia ideoitaan elokuvan jatkolle. Jatko-osat julkistettiin lähes välittömästi alkuperäisen Avatarin jälkeen...

 • Black Adam
  Black Adam | 22.10.22 14:38

  Oli Marvelin tuotantokoneistosta mitä mieltä tahansa, yhtiö on ainakin löytänyt toimivan kaavan, jolla tuottaa tasaisen laadukasta supersankarointia liukuhihnalla. Kilpailevan DC:n valkokangasvalloitus on sen sijaan ollut merkittävästi vaihtelevampi tapaus. Oikeastaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta yhtiön suurbudjettiset tuotannot ovat lähes järjestään naurettu maanrakoon.

  Black Adam ei ole poikkeus.

  Vuonna 1945 ensiesiintymisensä sarjakuvissa tehnyt Otto Binderin ja C. C. Beckin luoma Black Adam on yksi DC:n ikonisimmista...

 • Nope
  Nope | 19.08.22 17:22

  Key & Peele -koomikkoduosta tuttu Jordan Peele on noussut kameran takana modernin kauhun kiinnostavimmaksi nimeksi. Ohjaajan edelliset Get Out ja Us sukelsivat syvälle Amerikan psyykeeseen ja valtion kivuliaaseen rotuhistoriaan, joita Peele käsitteli paikoin ahdistavan pelottavalla otteella ja runsaaseen symboliikkaan kuorrutettuna.

  Ohjaajan uusi Nope on jotain ihan muuta.

  Puhtaan kauhun sijaan Nope on likempänä tieteiselokuvaa, joskaan kauhuakaan ei ole täysin unohdettu. Ohjaajalle ominaiseen tyyliin se...

 • Prey
  Prey | 04.08.22 01:23

  Predator on yksi ikonisimmista elokuvahistorian hirviöistä, mutta valitettavasti monsulle ei ole tehty oikeutta sitten ensidebyytin vuonna 1987. Yrityksiä on tosin riittänyt liiaksikin asti. Nyt metsästysonnea haetaan taas kertaalleen, mutta tällä kertaa metsästäjä häivytetään suosiolla saaliiksi. Erinomaisen 10 Cloverfield Lanen ohjanneen Dan Trachtenbergin uusi Prey lupaa palauttaa Predatorin juurilleen, ja silkan mainosjupinan sijaan väitteelle on jopa hieman katetta.

  Patrick Aisonin luoma käsikirjoitus sijoittuu edeltäjistään...