Hot Shots!

Julkaisuvuosi: 1991
Hot Shots!
Ahdistus
Väkivalta

ARVOSANA

Elokuva: 
2 tähteä elokuvalle
Julkaisu: 
2,5 tähteä julkaisulle
Kuva: 
2,5 tähteä kuvalle
Ääni: 
3 tähteä äänelle
Lisämateriaali: 
1 tähti extroille
Formaatti: 
Valmistusmaa: 
Genre: 
Kesto: 
85 minuuttia
Ohjaus: 
Käsikirjoitus: 
Säveltäjä: 
Muuta: 
Kiitokset SF Film Finlandille arvostelukappaleesta.

MEDIA

Hot Shots!
Hot Shots!
Hot Shots!
Hot Shots!

Legendaarisen ZAZ-kolmikon keskimmäinen tekijä, Jim Abrahams, jatkaa hyväksi havaitulla linjauksella myös itsenäistymisensä jälkeen. Kreisillä sarjatulikomiikalla itsensä läpilyönyt trio muistetaan ennen kaikkea Mies ja alaston ase -sarjasta sekä Hei me… -elokuvista. Sama tahti raikaa myös Abrahamsin parodialeffassa Hot Shots!.

Kasarihitti Top Gunin kohteekseen ottava Hot Shots! vie lentäjistä parhaat lukuisten gagien sävyttämään maailmaan, jossa Tom Cruisen saappaisiin astuu Charlie Sheen. Abrahamsin ja Poliisiopistojen taustalla olleen Pat Proftin käsikirjoitus lisää jo ennestään kovin kaksimieliseen runkoon lisää löylyä kalastelemalla nauruja miltei jokaisessa kohtauksessa.

Kaksikon liukuhihnatuotanto on vaan jäänyt auttamattoman vanhaksi. Elokuvan lukuisat gagit ovat edelleen idealtaan huvittavia mutta jäävät toteutukseltaan vajaaksi. Huumoria revitään niin arkisten tilanteiden absurdisuudesta kuin Tuulten viemän kaltaisista klassikoista. Yksittäiset kohtaukset ja hahmot – etunenässä hulluuksia höpöttelevä Lloyd Bridges – onnistuvat paikoitellen kääntämään suun jopa vienoon hymyyn, mutta todelliset naurupommit ovat jääneet veljesten David ja Jerry Zuckerin haltuun.

Hot Shots! lataa koko arsenaalinsa puolitoistatuntiseksi huumoritykitykseksi, mutta elokuvan lukuisista gageista huolimatta vain harva osuu kohteeseen.

TEKNISET TIEDOT

Levittäjä: 
Julkaisupäivä: 
17.05.2013
Aluekoodi: 
Kuvasuhde: 
Ääniraita: 
Tekstitys: 
Testilaitteisto: 
Sony KDL-46HX903 | Marantz SR5005 | PS3 | Wharfedale 9.1 x 4, Wharfedale 9CS x 1, Wharfedale SW150 x 1

Julkaisun teräväpiirtosiirto ei juuri vakuuta. Hennon hunnun peittämä kuva on kauttaaltaan pehmeähkö ja värisävyiltään aavistuksen haalea. Jopa lähikuvat kärsivät jossain määrin utuisuudesta. Parannus DVD-julkaisuun verrattuna on kyllä ilmeinen, mutta laadullisesti julkaisu on silti pienoinen pettymys.

DTS-HD MA 5.1 -raita terävöittää tehosterikkaan äänimaailman. Ylilyödyt efektit ja dialogi toistetaan selkeästi ja virheittä. Tilaerottelu pysyy etukanavapainotteisena, mutta anti levitetään hetkittäin myös takaosaan. Matalat taajuudet nousevat esille lähinnä hävittäjien ohilentojen aikana.

Vajaa puolituntinen Making of an Important Movie on elokuvan tapaan pelkkää hassuttelua ilman varsinaista sisältöä. Tuotannossa mukana olleet mainostavat lähinnä elokuvaa vitsaillen ja nälvien toisiaan.