Alan Partridge: Kukkona tunkiolla

Alkuperäinen nimi: 
Alan Partridge: Alpha Papa
Julkaisuvuosi: 2013
Alan Partridge: Kukkona tunkiolla
K-12
Väkivalta

ARVOSANA

Elokuva: 
3 tähteä elokuvalle
Julkaisu: 
4 tähteä julkaisulle
Kuva: 
4 tähteä kuvalle
Ääni: 
3,5 tähteä äänelle
Lisämateriaali: 
Formaatti: 
Valmistusmaa: 
Julkaisija: 
Genre: 
Kesto: 
90 minuuttia
Ohjaus: 
Käsikirjoitus: 
Muuta: 
Kiitokset Future Filmille arvostelukappaleesta.

MEDIA

Alan Partridge: Kukkona tunkiolla
Alan Partridge: Kukkona tunkiolla
Alan Partridge: Kukkona tunkiolla
Alan Partridge: Kukkona tunkiolla

Steve Cooganin ikimuistoinen televisiohahmo Alan Partridge palaa ruudulle miehen omassa elokuvassa, vaatimattomasti nimetyssä Alan Partridge: Kukkona tunkiolla. Edelleen radiojuontajan hommia paiskiva sekä aivan yhtä röyhkeä ja itsekeskeinen Partridge on alansa viimeisiä dinosauruksia, joka tekee mitä tahansa pitääkseen duuninsa. Ja kun miehen irtisanottu kollega (Colm Meaney) palaa takaisin asemalle aseen kanssa, ei Partridgelle jää kuin yksi tehtävä: ottaa radioaallot takaisin haltuunsa.

Herkullisesta panttivankidraamasta revitään mustaa huumoria koko puolitoistatuntisen ajan. Täkyjä syötetään jatkuvalla tahdilla, mutta ne vaihtelevat hienovaraisesta sanelusta aina suorastaan absurdeihin tilanteisiin, mikä pitää rakenteen vaihtelevana. Kiintopisteenä on silti aina Partridgen huomionkipeys, mikä luo räikeää kontrastia hengenvaarallisen todellisuuden ja päähenkilön välinpitämättömyyden välille.

Alan Partridge: Kukkona tunkiolla on kuitenkin nimikkohahmonsa show ja tarkoitettu täysin kyseisen vääräleuan ystäville. Käsikirjoitukseen on ujutettu monia sisäpiirijuttuja, jotka menevät kaltaiseltani Partridge-ummikolta täysin ohi. Monet vitseistä jäävät mahdollisesti juuri tästä syystä hyvin teennäisiksi, eivätkä ne hyvästä ideastaan huolimatta jaksa oikein naurattaa. Toisaalta vastapainoksi elokuvassa on muutamia todella osuvia hetkiä ja tunnelma on yleisesti ottaen kieron nautinnollinen.

Komiikan ohella elokuva haikailee myös menneiden perään, jolloin radiosta kuultiin asiaa tusinahittien sijaan. Juonen kirveestä saava työntekijä – ja Partridge itse – ovat keskusteluradiojuontajina jäämässä auttamatta musiikkipohjaisten formaattien jalkoihin, kun asiapohjaiselle taajuudelle ei ole enää tarpeeksi kysyntää. Toki kuten asiaan kuuluu, myös tämä nostalgiatrippi höystetään puhtaalla piruilulla. 

Alan Partridge: Kukkona tunkiolla on hahmon faneille suunnattu kokopitkä jakso, joka menettää ummikon silmin siivun hauskuudestaan liiallisella sisäpiirileikittelyllä.

TEKNISET TIEDOT

Levittäjä: 
Julkaisupäivä: 
12.03.2014
Aluekoodi: 
Kuvasuhde: 
Tekstitys: 
Testilaitteisto: 
Sony KDL-46HX903 | Marantz SR5005 | PS4 | Wharfedale 9.1 x 4, Wharfedale 9CS x 1, Wharfedale SW150 x 1

Julkaisun kuva on tasaisen varmaa jälkeä. Loistava terävyys säilyy erinomaisena kohtauksista ja valaistuksesta riippumatta, ja maanläheiset värisävyt toistuvat niin ikään upeina.

DTS-HD MA 5.1 -miksaus toistaa maltillisen äänimaailman huolella. Dialogivetoinen kerronta välittyy selkeästi, ja hienovarainen tilanluonti tuo kohtauksiin ulottuvuutta.