Sex Tape

Julkaisuvuosi: 2014
Sex Tape
K-12
Ahdistus
Seksi

ARVOSANA

Elokuva: 
1,5 tähteä elokuvalle
Julkaisu: 
3 tähteä julkaisulle
Kuva: 
3 tähteä kuvalle
Ääni: 
3,5 tähteä äänelle
Lisämateriaali: 
2 tähteä extroille
Formaatti: 
Valmistusmaa: 
Julkaisija: 
Genre: 
Kesto: 
94 minuuttia
Ohjaus: 
Säveltäjä: 
Muuta: 
Kiitokset Universal Sony Pictures Home Entertainmentille arvostelukappaleesta.

MEDIA

Sex Tape
Sex Tape
Sex Tape
Sex Tape

Kotikutoiset pornovideot päätyvät Internetin ihmeelliseen maailmaan myös Jake Kasdanin uutukaisteoksessa Sex Tape. Ohjaaja yhdistää voimansa Bad Teacher -tulkkiensa Cameron Diazin ja Jason Segelin kanssa ronskissa komediassa, joka on tosin kaikkea muuta kuin ronski tai koominen. Segelin, Kate Angelon ja Nicholas Stollerin mielissä syntynyt teos nappaakin viimeaikoina esillä olleet lipsahdukset, mutta ei oikeastaan onnistu ammentamaan aiheesta sen kummemmin nauruja kuin ajateltavaakaan.

Annie ja Jay ovat olleet toistensa parhaimmat panopuput opiskeluajoista lähtien. Vaan kun elämä ja pari taaperoa tuppaavat tielle, eikä aikaa harrastuksille enää löydy, päättää pariskunta kokeilla jotain uutta makuukammarin puolella. Syntyy seksivideo, joka herättää tosin hieman toisenlaista säpinää kaksikon kintuissa, kun pätkä synkronoidaan puolivahingossa pilveen ja sieltä kaikkien lähituttujen ulottuville.

Sex Tape on todellisuudessa kuin paikallisen pubin legendaarinen panokuningas: pelkkää puhetta. Elokuvan ronskius jää lähinnä kirosanoilla sävytettyyn kielenkäyttöön, joka herättää muistoja yläasteen kovanaamojen välisestä dialogista. Varsinaisista akteista kyllä vihjaillaan visuaalisesti, mutta niidenkin paino nojaa enemmän englanninkielen ehkä monikäyttöisimmän sanan toistoon sen monissa eri muodoissa. Ilmeisesti sen pitäisi riittää tekijöiden mukaan täyttämään huumorin kriteerit. Sensuellia termiviljelyä olisi voinut edes rytmittää pohtimalla pitkän parisuhteen syvimpiä olemuksia, joihin elokuva tuhlaa nykymuodossaan noin kymmenisen sekuntia hieman ennen lopputekstejä.

Valtaosa kerronnasta kuluukin läpinäkyvän ilmeisen Apple-mainonnan parissa, mikä jää toiseksi ainoastaan seksi-sanaan viljelylle. Omenavalmistajan tutut tuotteet saavat maksettua ruutu- ja dialogiaikaa koko muuta sisältöä ronskisti enemmän, ja kun henkilöt eivät kehu iPadin kestävyyttä tai kameran tarkkuutta, he vetävät kokaiinia tai tappelevat ovia aukovan vahtikoiran kanssa. Kyllä, Sex Tape on myös sellainen komedia, eikä loppupuolen slapstickmäistä osuutta onnistu pelastamaan edes yleensä koomisissa rooleissa loistava Rob Lowe.

Elokuva saattaisi toimia myös hivenen paremmin, jos päähenkilöiden tai heidän esittämien hahmojen välillä olisi minkäänlaista kemiaa. Tai jos he olisivat jollain tapaa edes aitoja. Ainoa pariskunnan yhdessä pitävä tekijä on seksi, josta käsikirjoitus jaksaa jankuttaa kyllästymiseen saakka jo ensimmäisen minuutin aikana, jolloin koko rakennettu yhteiselo ja seksittömyyden myötä syntyvä särö tuntuu vain teennäiseltä. Karikatyyristä asetelmaa ei auta loppuun puoliväkisellä ängätty kaiken pelastava saarna rakkaudesta.

Sex Tape on epäonnistunut komedia ja mitäänsanomaton elokuvakokemus, joka luottaa kiroilun komedialliseen arvoon ja piilomainontaan. Valitettavasti tässä tapauksessa kumpikaan ei toimi.

TEKNISET TIEDOT

Julkaisupäivä: 
09.02.2015
Aluekoodi: 
Kuvasuhde: 
Ääniraita: 
Dubbaus: 
Testilaitteisto: 
Sony KDL-46HX903 | Marantz SR5005 | PS4 | Wharfedale 9.1 x 4, Wharfedale 9CS x 1, Wharfedale SW150 x 1

Julkaisun siirtää elokuvan teräväpiirtoon varsin onnistuneesti, joskaan ei loksauta leukoja. Terävyys pysyttelee pääsääntöisesti hyvänä satunnaisine heikkoine hetkineen, ja värisävyt toistavat lämpimän annin uskollisesti. Mustan taso peittää toisinaan detaljit allensa, mutta on yleisesti ottaen hyvä.

DTS-HD MA 5.1 -miksaus toistaa elokuvan dialogivetoisen äänimaailman tunnollisesti. Takakanavat saavat tehtäviä lähinnä koko kotiteatteriympäristöön levittyvistä sävellyksistä sekä satunnaisista tilaefekteistä, mutta muutoin äänet keskittyvät tiukasti etukanaviin. Kokonaisuus ei välttämättä nouse erityisemmin esiin, mutta se ajaa asiansa.

Capturing the Moment on lyhyt katsaus ohjaajan ja näyttelijäkaksikon väliseen yhteistyöhön sekä vielä pinnallisempi kurkistus elokuvan komediaan ja tuotantoon.

Romance Reboot with Dr. Jenn Berman on kymmenminuuttinen pätkä, jossa lisenssoitu psykoterapisti kertoo muun muassa miesten ja naisten seksuaalivietistä, konflikteista ja parisuhteen parantamisesta. 

Julkaisu sisältää lisäksi reilun kymmenen minuutin edestä poistettuja ja pilalle menneitä kohtauksia sekä viisiminuuttinen Line-O-Rama, jossa näyttelijät kokeilevat improvisaation ihmeellistä taitoa. Meet Hank Rosenbaum on puolestaan täysin turha pariminuuttinen kooste elokuvassa nähtävästä hahmosta.