Wedding Ringer, The

Alkuperäinen nimi: 
The Wedding Ringer
Julkaisuvuosi: 2015
The Wedding Ringer
K-12
Ahdistus
Väkivalta

ARVOSANA

Elokuva: 
2 tähteä elokuvalle
Julkaisu: 
4 tähteä julkaisulle
Kuva: 
4,5 tähteä kuvalle
Ääni: 
4 tähteä äänelle
Lisämateriaali: 
2 tähteä extroille
Formaatti: 
Valmistusmaa: 
Julkaisija: 
Genre: 
Kesto: 
101 minuuttia
Käsikirjoitus: 
Säveltäjä: 
Muuta: 
Kiitokset Universal Sony Pictures Home Entertainmentille arvostelukappaleesta.

MEDIA

The Wedding Ringer
The Wedding Ringer
The Wedding Ringer
The Wedding Ringer

Komediataivaan uudeksi tähdeksi noussut Kevin Hart jatkaa lahjojensa kehittämistä myös elokuvien puolella Jeremy Garelickin esikoisohjauksessa The Wedding Ringer. Koomikko saa tällä kertaa vastapelurikseen toisen viimeaikaisen nousukkaan, Josh Gadin, joka kaipaa kollegaltaan apuja omien häidensä bestman-puolelle.

Garelickin ja Jay Lavenderin käsikirjoittama elokuva on rakennettu kahden pääosaesittäjänsä varaan. Gad esittää sosiaalisesti heikkolahjaista Dougia, joka palkkaa tuleviin häihinsä bestmania työkseen esittävän, tilanteeseen kuin tilanteeseen itsensä puhuvan Jimmyn (Hart). Puhtaana bisnessuhteena alkava kokemus muuttuu tosin joksikin aidommaksi, kun kaksikko huomaa löytävänsä toisistaan enemmän samoja piirteitä kuin alkujaan kuvittelivatkaan.

The Wedding Ringer ei komeile juonen omaperäisyydellä – etenkään lopun väkinäisten käänteiden saapuessa täysin takavasemmalta – mutta edustamansa genren oppeja noudattaen juonta tärkeämmäksi seikaksi nousee pääosaesittäjiensä välinen kemia. Gadin ja Hartin kohdalla yhteys on poikkeuksellisen toimiva, sillä koomikot eivät tyydy vain toisintamaan aiempia maneereitaan, vaan anti on räätälöity nimenomaan kaksikon yhteisiä lahjoja ajatellen.

Valitettavasti onnistuneinkaan kemia ei onnistu pelastamaan elokuvaa huonoilta vitseiltä, eikä The Wedding Ringer ole poikkeus sääntöön. Siinä missä näyttelijät hoitavat roolinsa ansiokkaasti, käsikirjoitus itsessään tyytyy polkemaan viimeaikaisten genre-edustajiensa jalanjäljissä. Näyttelijöiden improvisaation kautta rakennetut yksittäiset dialogi-irrottelut saattavat naurattaa tekijöiden omaa sisäpiiriä, mutta elokuvassa kohtaukset jäävät täysin irrallisiksi läpiksi, jotka eivät vie juonta tai hahmoja eteenpäin saati naurata. Eniten yritystä on Jorge Garcian esittämän Garveyn metatason Lost-vitsissä, joka on tosin yhtä vanha kuin hittisarja itse.

Niin ikään lähivuosien komediatrendiä noudattava shokeeraavuus sekä fyysiseen väkivaltaan nojaava komiikka tuntuu yrittävän parhaansa järkyttää katsojaa heittämällä ruudulle niin kirjaimellisesti liekeissä olevaa mummoa kuin koiran antamaa oraaliseksiä. Huumori perustuukin puhtaasti näiden kohtausten ajatukseen, eikä niiden ympärille ole rakennettu mitään sen kummempaa. Vitsin on tarkoitus olla vain hauska, koska mummo on tulessa. Sama koskee myös elokuvan fyysisempää puolta, jossa pesäpalloja ammutaan kohti ruhoa ja vanhat miehet taklaavat nuorempiaan mudassa. Hetket jäävät yhtä irtonaisiksi kuin monet dialogein yritetyt vitsin väännökset.

The Wedding Ringer on genresisaruksiaan hivenen parempi komedia, mutta sekään ei pelasta elokuvaa vitsien toimimattomuudelta ja kerronnan laiskuudelta. Pääosakaksikon välinen kemia kyllä toimii, mutta valitettavasti juuri mikään muu ei.

TEKNISET TIEDOT

Julkaisupäivä: 
24.08.2015
Aluekoodi: 
Kuvasuhde: 
Dubbaus: 
Testilaitteisto: 
Sony KDL-46HX903 | Marantz SR5005 | PS4 | Wharfedale 9.1 x 4, Wharfedale 9CS x 1, Wharfedale SW150 x 1

Julkaisu tarjoaa kuvan osalta pelkkää priimaa. Anti on kauttaaltaan tarkkaa, eikä terävyys heikkene edes tummempien kohtausten aikana. Yksityiskohtaista jälkeä tuetaan rikkailla värisävyillä, jotka toistetaan upeina. Myöskään mustan tasossa ei ole ongelmaa.

DTS-HD MA 5.1 -miksaus kattaa elokuvan äänimaailman upein säikein. Häähumu ja juhlatilaisuudet tarjoavat vakuuttavan tilaelämyksen, ja lukuisat kappaleet pauhaavat asiaankuuluvan täyteläisinä sekä etu- ja takakanavista. Matalat taajuudet tukevat hienosti bassovetoisien biisien ohella myös muutamia hieman toiminnallisempia kohtauksia.

Kommenttiraidalla kuullaan ohjaaja Jeremy Garelickia ja Josh Gadia, jotka antavat kattavan ja paikoin varsin hauskan kuunteluelämyksen. Asiaa pursuaa niin näyttelijävalinnoista, kuvaustilanteista, improvisaatioista kuin stunteistakin.

Going to the Chapel of Love tarjoaa julkaisun ainoana dokumentaarisena pätkänä reilun kuusiminuuttisen katsauksen elokuvan teemaan, kun tuotannossa olleet kertovat omia hääkokemuksiaan, joista monet ovat päätyneet myös elokuvaan.

Muu lisämateriaali koostuu puolestaan poistetuista ja pilalle menneistä kohtauksista, joita on tarjolla lähes tunnin edestä. Näiden lisäksi julkaisun kruunaa Aloe Blaccin Can You Do This -musiikkivideo.