Fifty Shades Darker

Julkaisuvuosi: 2017
Fifty Shades Darker
K-16
Seksi

ARVOSANA

Elokuva: 
1,5 tähteä elokuvalle
Formaatti: 
Ensi-ilta: 
10.02.2017
Valmistusmaa: 
Julkaisija: 
Kesto: 
118 minuuttia

MEDIA

Fifty Shades Darker
Fifty Shades Darker
Fifty Shades Darker
Fifty Shades Darker

Tylsistyneiden kotirouvien ja -herrojen ummehtuneet sänkypuuhat myllertänyt Fifty Shades of Grey tutustutti vuonna 2015 myös katsojat Anastasia Steelen ja Christian Greyn vällyjen välisiin S/M-leikkeihin. E.L. Jamesin suositun kirjasarjan pohjana oleva pikkutuhma erotiikka jatkuu nyt pari vuotta myöhemmin Fifty Shades Darkerin, merkeissä, mutta nimestään huolimatta jatko on kaikin puolin kevyempi kokemus.

Niall Leonard vastaa toisen osan käsikirjoituksesta, joka vie Anastasian (Dakota Johnson) jälleen Christianin (Jamie Dornan) hellään syleilyyn. Ote on tosiaankin lipsunut, sillä herra Grey on kohdannut odottamattoman vieraan sydämestään ja on valmis luopumaan raipastaan rakkaan Anastasiansa vuoksi. Miehen menneisyys uhkaa vain palata vainoamaan uudistunutta parisuhdetta.

Siinä missä Fifty Shades of Grey oli pääasiallisesti S/M-tirkistelyä ja paikoin ihan oivaa psykologista tutkielmaa poikkeavuuksista, onnistuu Fifty Shades Darker jotenkin sivuuttamaan nämä molemmat piirteet kerronnassaan. Seksinnälkäisille jatko ei tarjoa juuri kuolattavaa, sillä eroottisuus on korvattu romanttisuudella ja piiskat sekä kahleet lähetyssaarnaajalla. Toki käsikirjoituksen taso on säilynyt edelleen perin ala-arvoisena, joten jotain tuttua menosta löytyy yhä. Tekijät myös yrittävät kovasti luukuttamalla jälleen poppia kesken aktien, mutta toteutuksesta jää kaipaamaan niin seksikkyyttä kuin intohimoakin. Paljas pinta sellaisenaan ei riitä.

Myös dramaturgisesti elokuvassa on sellainen pieni ongelma, ettei siinä oikein tapahdu mitään dramaattista. Kerronta on pohjimmiltaan vain toisinto edellisestä osasta, mutta tällä kertaa ilman salassapitosopimusta. Päähenkilöt ovat olevinaan muuttuneet, mutta todellisuudessa ratkeavat täsmälleen samoihin pauloihin kuin aiemmin. Heistä ei myöskään kaiveta mitään uutta esiin. Muutamat uudet hahmot lähinnä esitellään, mutta niitä ei juurikaan hyödynnetä. Elokuvaa vaivaakin monien trilogioiden keskimmäisten osien perisynti, jossa niiden ainoa tarkoitus on lähinnä pohjustaa viimeiseksi jäävää aktia. Puhti vain tuntuu loppuneen jo ensimmäisen osan kohdalla.

Fifty Shades Darker jatkaa Anastasia Steelen ja Christian Greyn suhdetta, mutta tällä kertaa menosta uupuvat niin seksikkyys kuin draamakin. Tylsä toisinto tyytyykin lähinnä kierrätykseen ja seuraavan osan petaukseen.