Magic Mike XXL

Julkaisuvuosi: 2015
Magic Mike XXL
K-12
Päihteet
Seksi

ARVOSANA

Elokuva: 
2 tähteä elokuvalle
Julkaisu: 
3,5 tähteä julkaisulle
Kuva: 
3,5 tähteä kuvalle
Ääni: 
4 tähteä äänelle
Lisämateriaali: 
1 tähti extroille
Formaatti: 
Valmistusmaa: 
Julkaisija: 
Genre: 
Kesto: 
115 minuuttia
Käsikirjoitus: 
Muuta: 
Kiitokset Warner Bros. Entertainmentille arvostelukappaleesta.

MEDIA

Magic Mike XXL
Magic Mike XXL
Magic Mike XXL
Magic Mike XXL

Magic Mike toi vuonna 2012 hieman maskuliinisempaa silmäniloa valkokankaalle, kun miesstrippareista kertova Steven Soderberghin ohjaustyö sovitti pääosaa esittäneen Channing Tatumin nuoruuskokemukset elokuvamuottiin. Muutama vuosi myöhemmin pinnallinen show palaa XXL-koossa jatko-osassa, joka vie jengin vielä sille yhdelle rundille.

Kolmisen vuotta esikoisteoksen tapahtumien jälkeen uranvaihdoksen tehnyt Mike (Tatum) työskentelee sen toisen lempilapsensa, kustomoitujen huonekalujen parissa, mutta silmistä on kaikonnut elämänilo ja ruumiista fysikaalisuus. Kun vanha jengi soittaa yllättäen kuulumisia ja tiedustelee innokkuutta vielä yhteen show’hun, herää vanhan tankoraakin mielenkiinto katsoa, josko taikuus olisi vielä tallella.

Ohjaajanpallilta tuottajaksi, leikkaajaksi ja kuvaajaksi itsensä tiputtanut Soderbergh antaa jatko-osassa tahtipuikkonsa miehen apulaisohjaajana toimineelle Gregory Jacobsille, joka sovittaa Reid Carolinin tie-elokuvan valkokankaalle. Magic Mike XXL:n kyydistä ovat tippuneet samalla edes etäisesti mielenkiintoiset henkilöt, hahmonkehitys ja pintaa syvemmälle kurkistava fokus. Jopa varsinaiset aktit on jätetty yllättävän pieneen ja loppupäähän painottuvaan osaan.

Perinteisten tietraditioiden mukaan jatko keskittyy lihallisen päätepisteen sijaan varsinaiseen matkaan. Kehityksestä ei kuitenkaan voida puhua, sillä perinteiset esityksensä hylkäävä strippariporukka keskittyy reissullaan keskustelemaan lähinnä poikabändeistä, jäädytetystä jugurtista ja reikihoidosta. Ilmeisesti joissain näiden keskustelujen lomassa olisi tarkoitus myös hihitellä tälle kontrastille, mutta toisin kuin Magic Miken jokseenkin strippareiden sielunmaisemaa käsitelleessä kerronnassa, jää XXL vain puuduttavan tylsäksi seurattavaksi. Ja tätä elokuva tarjoaa valtaosan ajastaan.

Toisinaan keskustelut siirtyvät hieman syvällisemmille vesille strippareiden keskustellessa omasta työkuvastaan parantajina ja naisten itsetunnon kohottajina, mutta jäävätkö nämä vain ilmeisiksi tekosyiksi esitellä paljasta pintaa hieman paremmassa valossa vai aidoiksi ajatuksiksi toimenkuvan takana jätettäköön itse kunkin päätettäväksi. Toisaalta näitä fantasioita tarjoavien esitysten aikana suoritettavat kuiva-aktit tuntuvat paikoin enemmän alistavilta kuin ylistäviltä – puhumattakaan kohteitaan aliarvioivilta.

Näyttävästi koreografioidut esitykset ovat kuitenkin monille Magic Mike XXL:n todellinen vetovoima, eikä elokuva tältä osin petä katsojiaan muutoin kuin niiden vähyyden osalta. Tatumin johdolla käynnistyvät aktit ovat painottuneet lopun suureen finaaliin, jota ennen elokuvassa nähdään oikeastaan vain yksi huonosti kuvattu show hämärässä kuningatarklubissa. Vähäpukeisten näyttelijöiden kehonhallinta ja tanssitaidot ovat siitä huolimatta muikeaa katsottavaa, vaikka niitä ei olekaan hyödynnetty täysin onnistuneesti pitkin elokuvaa; seksikkyys loistaa poissaoloaan.

Magic Mike XXL jatkaa parin vuoden takaisten miesstrippareiden seurassa jatkossa, joka keskittyy poikkeuksellisen paljon keskusteluun paljaan pinnan sijaan. Valitettavasti nämä keskustelut jäävät vain yhtä pinnallisiksi kuin itse esityksetkin ja usein vieläpä pitkäveteisiksi.

TEKNISET TIEDOT

Julkaisupäivä: 
16.11.2015
Aluekoodi: 
Kuvasuhde: 
Dubbaus: 
Testilaitteisto: 
Sony KDL-46HX903 | Marantz SR5005 | PS4 | Wharfedale 9.1 x 4, Wharfedale 9CS x 1, Wharfedale SW150 x 1

Julkaisu tarjoaa alkuperäismateriaalille uskollisen annin, joka ei kuitenkaan aina edusta teräväpiirtoformaatin parhaimmistoa. Kuva-ala on kuvausteknisistä syistä johtuen äärirajoiltaan usein hivenen utuinen ja hämärässä tapahtuvat kohtaukset menettävät osan yksityiskohdistaan, mutta muutoin tarkkuus on kauttaaltaan hyvä. Myös värisävyt sekä mustan eri tasot toistetaan erinomaisesti ja virheittä.

DTS-HD MA 5.1 -miksaus toistaa musiikkiin painottuvan ääniraidan kunnialla. Bassovetoiset esitykset tarjoavat tuhdin alapääkäsittelyn sekä tilakäyttöä perinteisin keinoin hyödyntävän elämyksen. Kattausta laajennetaan kuitenkin myös taustamelun uskolliseen toistamiseen, mikä herättää niin ahtaat klubitilat kuin massiiviset hallitkin oikealla tavalla eloon. Esitysten välissä kuultava dialogi toistetaan niin ikään moitteetta.

Lisämateriaalianti ei paljoa elokuvan pintaa syvemmälle sukella kahdella koosteellaan. The Moves of Magic Mike XXL tarjoaa pikaisen visiitin kunkin pääosaesittäjän yksilölliseen tanssiesitykseen ja kertoo muutamin sanoin, mitä niiden taustalla ajateltiin. Extended Malik Dance Scene on puolestaan vastaavan elokuvassa nähtävän kohtauksen pidennetty versio.