Ride Along 2

Julkaisuvuosi: 2016
Ride Along 2
K-12
Ahdistus
Väkivalta

ARVOSANA

Elokuva: 
1,5 tähteä elokuvalle
Julkaisu: 
4 tähteä julkaisulle
Kuva: 
4,5 tähteä kuvalle
Ääni: 
4,5 tähteä äänelle
Lisämateriaali: 
2 tähteä extroille
Formaatti: 
Valmistusmaa: 
Julkaisija: 
Genre: 
Kesto: 
101 minuuttia
Ohjaus: 
Käsikirjoitus: 
Säveltäjä: 
Muuta: 
Kiitokset Universal Sony Pictures Home Entertainmentille arvostelukappaleesta.

MEDIA

Ride Along 2
Ride Along 2
Ride Along 2
Ride Along 2

Kevin Hart ja Ice Cube palaavat eripuraiseksi parivaljakoksi Ride Alongin jatko-osassa, jossa poliisialokas ja etsiväkonkari matkaavat tällä kertaa Miamiin. Lippuluukulla menestyneen mutta kriittisesti kovin vaisuksi jääneen toimintakomedian jatko ei poikkeakaan tältä osin taloudellisesti hyväksi havaitusta kaavasta, vaan tarjoaa jälleen pääosakaksikkonsa taitojen ympärille rakennetun vaisun viritelmän.

Toisen kierroksen käsikirjoitusvastaavat Phil Hay ja Matt Manfredi ovat jättäneet alkuperäisestä kirjoitustiimistä puolet pois, mutta laadullisesti meno on säilynyt kovin samana. Juoni on lähtökohdiltaan identtinen ja iskee jälleen täystunarin ammattilaisen matkaan tosikeikalle, mutta väsynyt ja inspiroimaton toteutus ei onnistu tuomaan Miamin värikkyyttä myös käsikirjoitukseen asti. Rakenne on tosin edellisosaa jämptimpi, ja juoni pysyy kaiken aikaa keskiössä. Harmillisesti vain huumoriin nojaavaksi teokseksi Ride Along 2:n varsinainen komediallinen anti ontuu.

Komiikka perustuu jälleen lähes yksinomaan pääosakaksikon väliseen kanssakäymiseen. Ice Cube patsastelee ruudulla omana tuimana ja vähäsanaisena itsenään, jolle räikeän kontrastin antaa Duracell-pupun lailla huulta heittävä Hart. Jälkimmäisen repertuaari on taas kertaalleen pitkälti improvisoitua läppää, jonka osumisprosentti on varmasti ollut suurempi tekijäporukan keskuudessa kuin itse elokuvassa. Oman lusikkansa soppaan tuo myös hakkeria esittävä Ken Jeong, joka antaa hyvän vastuksen Kevin Hartin suulaudelle.

Tosin näyttelijöiden puolustukseksi on jälleen sanottava, että käsikirjoitus ylittää aidat toistuvasti sieltä, jonne sitä ei ole pystytettykään. Genren ylikuluneet kliseet kierrätetään paikoin sellaisenaan, minkä lisäksi ensimmäisen osan parhaita paloja naamioidaan uusiotavaraksi. Etenkin aiemmassa elokuvassa isossa roolissa ollut videopeliaspekti jalostetaan jatko-osassa autokaahaukseen, joka olisi saattanut näyttää sellaisenaan tyylikkäältä, mutta joka pilataan täysin tekijöiden muuttaessa sen tökeröksi tietokoneanimaatioksi. Ilmeisen hauskaksi tarkoitettu viritelmä ei yksinkertaisesti naurata.

Ride Along 2 jatkaa edellisosan jäljillä ja luottaa pitkälti pääosaesittäjiensä täysiin vastakohtiin. Valitettavasti pitkälti improvisaatioon pohjautuva tuotanto kärsii typerryttävästä käsikirjoituksesta ja omalaatuisuuden puutteesta.

TEKNISET TIEDOT

Julkaisupäivä: 
13.06.2016
Aluekoodi: 
Kuvasuhde: 
Ääniraita: 
Dubbaus: 
Testilaitteisto: 
Sony KDL-46HX903 | Marantz SR5005 | PS4 | Wharfedale 9.1 x 4, Wharfedale 9CS x 1, Wharfedale SW150 x 1

Julkaisun teknistä puolta ei käy moittiminen. Teräväpiirtosiirto tarjoaa värisävyiltään rikkaan ja terävyydeltään viiltävän tarkkaa antia, jota on ilo katsoa. Mustan sävyt toistuvat pääosin erinomaisen luonnollisina, mikä luo kohtauksiin upeaa kontrastia ja syvyyttä. Myös yleinen detaljipaljous jaksaa ilahduttaa toistaen niin yksittäisten vaatteiden tekstuurit kuin laajemmat sommitelmat kiitettävällä tarkkuudella.

DTS-HD MA 5.1 -miksaus jatkaa julkaisun kuvan erinomaisuuden parissa. Detaljikas äänimaailma toistetaan elävästi ja tarkasti läpi kotiteatteriympäristön, eikä paikannuksen suhteenkaan ole ongelmaa. Toimintakohtausten lukuisat elementit vyörytetään kuulijan tärykalvoon immersiivisen tehokkaasti. Myös matalat taajuudet tuovat oman antinsa soppaan tukemalla elokuvan raskaimpia hetkiä.

Kommenttiraidalla kuullaan ohjaaja Tim Storya, joka käy elokuvan tuotannon läpi asialistamaisella tarkkuudella aina näyttelijäsuorituksista, kuvaustilanteista, lavasteista ja tarinasta lähtien. Kokonaisuus on kattava joskaan ei järin uniikki kuuntelukokemus.

Kevin and Cube: Brothers-in-Law keskittyy puolestaan seitsemän minuutin edestä elokuvasarjan pääosakaksikon väliseen kemiaan ja sen toistamiseen valkokankaalla. Inside Black Hammer Vision katsastaa puolestaan lyhyesti elokuvan kaahauskohtauksen toisenlaiseen kerrontamuotoon.

Lisäksi levylle on tallennettu vielä poistettuja ja pilalle menneitä kohtauksia sekä Atlantan poliisilaitosta markkinoiva Ride Along With Us -spotti ja tämän lyhyt making of -dokumentti.